Προαγωγικές εξετάσεις(αξιολόγηση) Muay Thai και Empower Krav Maga στον Α.Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ την Τετάρτη 15-12-2021
Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 𝟭𝟱 Δεκεμβρίου 𝟮𝟬𝟮𝟭 θα διενεργηθούν στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο «Η Ολυμπιάδα» που εδρεύει στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, Γρ. Λαμπράκη 45, προαγωγικές εξετάσεις(αξιολόγηση) στο Ολυμπιακό άθλημα του Muaythai καθώς και στην μέθοδο αυτοάμυνας Krav Maga Empower.
 
Τι είναι όμως οι εξετάσεις(αξιολόγηση) και γιατί γίνονται;
 
Οι προαγωγικές εξετάσεις(αξιολόγηση) είναι ένα εργαλείο για να θέσουν οι μαθητές βραχυπρόθεσμους εφικτούς στόχους και ο δάσκαλος- εκπαιδευτής-προπονητής να διαπιστώσει κατά πόσο σε μια κατάσταση στρες ο μαθητής είναι σε θέση να παρουσιάσει μια ικανοποιητική εικόνα των όσων έχει διδαχτεί. H διαχείριση του στρες από μικρούς και μεγάλους είναι σημαντική.
 
Το μαθησιακό επίπεδο ξεκινά από την φάση της συστηματικής μίμησης για να φτάσει στην φάση της ενστικτώδους αντίδρασης αφού ο μαθητής ενσωματώσει την κάθε τεχνική με εξαιρετική ακρίβεια.
 
Στην συνέχεια η μάθηση βαθαίνει με την απομνημόνευση όλης της ύλης. Για να γίνει όμως αυτό έχουμε ήδη διανύσει μερικά χρόνια καθημερινής εκπαίδευσης. Το επόμενο στάδιο είναι ο ασκούμενος να αρχίσει να προσθέτει κάτι από τον εαυτό του.
 
Ο δάσκαλος- εκπαιδευτής-προπονητής έχει ανάγκη να έχει μερικούς καλούς μαθητές γιατί αυτοί είναι που θα τραβήξουν την τάξη και θα βοηθήσουν τους λιγότερο καλούς να ξεκολλήσουν από την μετριότητα. Δημιουργούν μια δυναμική στην ομάδα η οποία βοηθά πολύ το έργο του δασκάλου και ανεβάζει το συνολικό επίπεδο. Οι λιγότερο καλοί με αυτό τον τρόπο έχουν ένα μέσο για να γίνουν καλύτεροι, αρκεί να το αποδεχτούν.
 
Tα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να δέχονται και την αποτυχία σαν εργαλείο επαναπροσδιορισμού στόχου και προτεραιοτήτων. Η υπερπροστασία έχει ολέθρια αποτελέσματα. Η ζωή είναι αγώνας με συνεχείς δυσκολίες και καλά θα κάνουν οι μεγάλοι να αφήνουν τους μικρότερους να εξοικειώνονται με την διαδικασία της. Η λογική του να μην κάνουμε το παιδί να στενοχωριέται επειδή η απόδοσή του δεν ήταν καλή του στερεί κίνητρο και το κάνει άβουλο και μαλθακό.
 
Από την άλλη η άκοπη απόκτηση των πάντων κάνει το παιδί εγωιστή που θεωρεί ότι η ζωή του χρωστάει και απαιτεί. Με την πρώτη δυσκολία χάνει το μπούσουλα αφού δεν έμαθε ποτέ να μάχεται. Εκεί είναι που η κοινωνία μας έχασε κάθε μέτρο.
 
Ακόμη, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η επιτυχία στις εξετάσεις μόνο και μόνο επειδή ο μαθητής συνείσφερε οικονομικά για την συμμετοχή του.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. Ξεπερνώντας την δυσκολία γίνεται κανείς καλύτερος!!!
 
Καλή επιτυχία σε όλους.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.