Αξιολόγηση Προπονητικής Ημερίδας Muay Thai – Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Σε εξαιρετικό κλίμα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου διεξήχθη η προπονητική ημερίδα Muay Thai, με αθλητές όλων των ηλικιών κάτω των 15 ετών και με καθολική τήρηση των κανονισμών της ΠΟΜ από το σωματείο μας Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που εδρεύει στην οδό Γρ. Λαμπράκη 45 στον Ταύρο.

Συμμετείχαν 63 αθλητές ηλικίας 5 έως και 15 ετών από 5 σωματεία και η ημερίδα περιλάμβανε:

 1. Προπονητικά «SPARRING» στα πλαίσια απόκτησης αγωνιστικής εμπειρίας των αθλητών/τριών.
 2. Διαγωνισμό WAI KRU(ατομικό)
 3. Διαγωνισμό WAI KRU MAI MUAY(Ζευγάρι)
 4. Διαγωνισμό ΦΟΡΜΩΝ Mae mai/Look Mai κλπ.(Ατομικό) και
 5. Διαγωνισμό σκιαμαχίας(ατομικό)

Τα προπονητικά SPARRING έλαβαν χώρα σύμφωνα με τους κανόνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι(ΠΟΜ). Ήταν με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ από τον αγώνα τεχνικά χτυπήματα και ωφέλησαν τους αθλητές στην εφαρμογή αμυντικών και επιθετικών τεχνικών με σκοπό να γνωρίσει ο αθλητής το σώμα του καθώς και να αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία, ώστε και ο προπονητής να διαπιστώσει το επίπεδο του αθλητή του και να το βελτιώσει μελλοντικά.

Επίσης βελτιώθηκε αισθητά η αγωνιστική εμπειρία αθλητών χαμηλότερου τεχνικού επιπέδου, χωρίς να έχουν άγχος, αφού δεν υπήρχε νικητής, βελτιώνοντας έτσι το γενικό επίπεδο όλων των αθλητών στο Muaythai. Στα sparring συμμετείχαν έμπειροι διαιτητές από την ΠΟΜ και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας(υγειονομικά μέτρα, θώρακες, κάσκες κλπ.).

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του σωματείου μας Α.Γ.Σ «Η Ολυμπιάδα» θέλει να ευχαριστήσει τα συμμετέχοντα σωματεία:

 1. Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» με προπονητή τον κ. Λαέρντ Θανάση
 2. Γ.Σ. ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΙΑΣΟΝΑΣ» ΝΙΚΑΙΑΣ με προπονητή τον κ. Πιστολή Δημήτριο
 3. Α.Σ. ¨Η ΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ» ΜΕ με προπονητή τον κ. Τσιναρίάν Ιωάννη
 4. Α.Σ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ με προπονητή τον κ. Ψιλοπάτη Γεώργιο και
 5. Α.Σ. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ με προπονητή τον κ. Ζυγώρη Θωμά

που αποδεχτήκαν της πρόσκληση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, όπως επίσης και τους διαιτητές της ΠΟΜ:

 1. Τσιούρη Γεώργιο
 2. Χρήστο Λουκατάρη και
 3. Βασίλη Θεοδωρόπουλο

οι οποίοι αφιλοκερδώς ήρθαν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους, τους αθλητές, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές στην διεξαγωγή των sparring.

Επίσης τους συντελεστές του AERO FIT για την όμορφη επίδειξη:

 1. Συμεών Ευστάθιο
 2. Σοφούλη Μιχαήλ και
 3. Αρμάου Χριστίνα

Και για την συμβολή τους και τον περαιτέρω ζήλο τους για την ανάπτυξη του AERO FIT στο σωματείο μας.

Η αξιολόγηση ΟΛΩΝ των διαγωνισμών έγινε από την Τεχνική Επιτροπή του Muay Boran της Ομοσπονδίας η οποία αποτελούνταν από τους Khru:

 1. Ψιλοπάτη Γεώργιο
 2. Καλυβιάρη Παναγιώτη και
 3. Τσιναριάν Ιωάννη

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

 • ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΖΥΓΙΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ 08:00 – 10:00
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ(ΟΜΑΔΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ) 10:00 – 10:30
 • SPARRING 10:30 – 12:00
 • Επίδειξη AERO FIT 12:00 – 12:15
 • Επίδειξη WAI KRU 12:15 – 12:30
 • Επίδειξη MUAY BORAN/MAI MUAY THAI 12:30 – 12:40
 • SPARRING 12:40 – 14:45
 • ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ/ΦΟΡΜΕΣ/MAI & LOOK MAI 14:45 – 15:30
 • Συνάντηση Διαιτητών προπονητών 16:00 – 17:30

Στην προπονητική ημερίδα δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων να συμμετάσχουν ενεργά και παιδικές φωνές, χαμόγελα και συγκίνηση «πλημμύρισαν» το χώρο του σωματείου μας.

Δυστυχώς ο χώρος δεν ήταν αρκετός και γονείς που ήρθαν να χαρούν τις προσπάθειες των παιδιών τους δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούσαν όμως να φωτογραφίσουν ή να βιντεοσκοπήσουν τους αγώνες των παιδιών τους όταν έρχονταν η σειρά τους.

Οι μικροί αθλητές/τριες, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να απολαύσουν την εμπειρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν στην προπονητική ημερίδα η οποία αφορούσε ηλικίες 5 έως και 15 ετών και να καταχειροκροτηθούν από τους γονείς και τους προπονητές τους για τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γκίτσας Θεόδωρος συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη διοργάνωση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν, στην επιτυχή διοργάνωση. Επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες του σωματείου και προσθέτει ότι «Το αύριο και το μέλλον του Μουάιτάι είναι οι μικροί μας αθλητές και πρέπει να λαμβάνουν γερές βάσεις με σεβασμό, αγάπη και πειθαρχία. Θα επενδύσουμε άμεσα στον εξοπλισμό του σωματείου με ίδιους πόρους για να αναπτύξουμε τις αθλητικές δεξιότητες των παιδιών. Έχουμε την τεχνογνωσία και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κατόπιν άμεσης ενημέρωσής των μετά από αυτή τη διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να διοργανώνουμε ημερίδες για τους Βενιαμίν του ερασιτεχνικού Μουάϊτάϊ και όχι μόνο»

Για την διεξαγωγή της προπονητικής ημερίδας θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τους αθλητές του σωματείου Σελίμη Δημήτριο και Ψαλίδα Δημήτριο οι οποίοι ακούραστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα παρείχαν ασταμάτητα τις υπηρεσίες τους ώστε να είναι έτοιμοι οι αθλητές με όλο τον εξοπλισμό τους να αγωνιστούν και δεν σταμάτησε ποτέ η ροή των αγώνων καθώς και την αθλήτρια του σωματείου Περσίδου Κυριακή η οποία είχε την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου προθέρμανσης και των ανήλικών αθλητών,  για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης. Επίσης τον δάσκαλο μου κ. Μιχάλη Δρόσο για την στήριξή του σε όλη την προσπάθεια.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάϊτάϊ για την αμέριστη βοήθειά της στην διεξαγωγή των αγώνων προμηθεύοντας το σωματείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και τις εταιρείες Seven Hellas και Force 1 για την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση(σωματεία, αθλητές, προπονητές, συμμετέχοντες, γονείς και κηδεμόνες) και καλή συνέχεια στο έργο όλων μας για την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε.

Με εκτίμηση

Γκίτσας Θεόδωρος

Πρόεδρος Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»