ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΑΪΤΑΙ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που εδρεύει στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για την αποστολή Επετειακής Ελληνικής Σημαίας στο σωματείο μας στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωσή μας καθώς και για την συνοδευτική, γεμάτη Πατριωτισμό, επιστολή σας.
 
Επίσης, οι προπονητές, οι αθλητές και τα μέλη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, θέλουν να συγχαρούν την ΠΟΜ για αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι, το σημερινό «πατριωτικό καθήκον» είναι η ενότητα της ελληνικής κοινωνίας, καθήκον το οποίο εκφράζετε με τις ενέργειές σας. Έτσι κερδίζεται η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.
 
Θέλω να τονίσω σαν πρόεδρος του συλλόγου, ότι η επέτειος αυτή είναι μια σημαντική χρονική στιγμή για το έθνος μας. Πρέπει να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας, να σκεφτούμε τι μέλλον θέλουμε και ποιες θυσίες πρέπει να κάνουμε και εμείς. Τον δρόμο μας τον έδειξαν και μας τον δείχνουν οι πρόγονοί μας και η ιστορία μας.
 
Είναι μία διαδρομή γεμάτη φως, με επιτεύγματα, νίκες, γλέντια και χαρές, αλλά και με ατυχίες, αστοχίες, φθόνο, ζήλιες και πισωγυρίσματα, που πρέπει όλοι μας να διδαχτούμε από το παρελθόν, από την ιστορία μας και να βάλουμε πλώρη για μια Ελλάδα φωτεινή με ένα λαμπρό μέλλον.
 
Έχουμε όλοι μας ένα ιστορικό και ηθικό καθήκον να συμβάλλουμε στον εορτασμό αυτόν γιατί με τους αγώνες και τις θυσίες τους είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.
 
Χρωστάμε κύριοι, ΧΡΩΣΤΑΜΕ και πρέπει να δώσουμε – και αν πρέπει να θυσιάσουμε – και εμείς κάτι διότι το ένδοξο παρελθόν μας δημιουργεί υποχρεώσεις για το μέλλον του τόπου μας.
 
Με σεβασμό στο παρελθόν λοιπόν, πρέπει όλοι αυτοί που κυβερνάνε τη Χώρα μας να καταλάβουν ότι με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μας μπορούν να σχεδιάσουν ένα μέλλον καλύτερο για την Ελλάδα και τα Παιδιά Της, χωρίς να προδώσουν τις θυσίες των προγόνων μας. Να προβληματιστούν για τυχόν λάθη τους, βάζοντας επιτέλους «τον ήλιο στη σωστή θέση» και να θυμούνται ότι όταν έφθασε το πλήρωμα τού χρόνου, ένας αγράμματος, φτωχός και κατατρεγμένος λαός τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του με μοναδικό εφόδιο «τής καρδιάς το πύρωμα».
 
Κι αν η απόκτηση τής λευτεριάς κατά τον Κάλβο θέλει «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται λογική και σύνεση.
 
Χρόνια Πολλά σε όλους!!!
 
Με εκτίμηση
 
Γκίτσας Θεόδωρος
Πρόεδρος
Επιστολή