Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!!! Χρυσό και Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai 2024 για τις αθλήτριες του σωματείου μας Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» Ελεονώρα Νούτση και Ευαγγελία Τιπέλη!!!

Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!!!

1 Χρυσό μετάλλιο και ένα Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai 2024 για τις αθλήτριες του σωματείου μας Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» Ελεονώρα Νούτση και Ευαγγελία Τιπέλη!!!

Το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο για την Εθνικής μας ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai στην κατηγορία Mai Muay Γυναικών, κατέκτησαν οι αθλήτριες Ελεωνόρα Νούτση, αθλήτρια του συλλόγου μας και η Δήμητρα Αχλαδά, οι οποίες πέρασαν στο τελικό νικώντας τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ και ήρθαν αντιμέτωπες στον τελικό με το φαβορί από τις Φιλιππίνες οι οποίες κερδίζουν για συνεχόμενα χρόνια το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντάς τες, ανεβάζοντας έτσι την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια στο συγκεκριμένο άθλημα που επικρατούν μόνο ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία οι Φιλιππίνες το Βιετνάμ κ.α. στην κορυφή του κόσμου!!!

Επίσης χάλκινο μετάλλιο είχαμε και στο Wai Kru με την αθλήτρια επίσης του συλλόγου μας Τιπέλη Ευαγγελία. Η Ευαγγέλια Τιπέλη κέρδισε την Σαουδική Αραβία αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει μένοντας στην Τρίτη θέση.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai  που διεξήχθη στο Ε.Α.Κ. Πάτρας “Δημήτριος Τόφαλος”, από 31 Μαΐου έως και 10 Ιουνίου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 αθλητές, αθλήτριες και προπονητές από 79 χώρες, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη!

Αναλυτικά  Τελετή Έναρξης ξεκίνησε με την Παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν οι ITOs – IFMA Technical Officials, οι Διαιτητές, οι αθλητές με τις σημαίες των χωρών και των Ομοσπονδιών, IFMA, EMF, MMU,PMF, καθώς και οι αθλητές Para – Muaythai.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Μπάντα του Δήμου Πατρέων και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της IFMA, κ. Stephan Fox κλήθηκαν να απευθύνουν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους για την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Η Τελετή συνεχίστηκε με τους όρκους των αθλητών, προπονητών και των διαιτητών, την ζωντανή ανάκρουση του Ύμνου της IFMA, “We are Muaythai”, και ολοκληρώθηκε με το χορευτικό του Δήμου Πατρέων, όπου παρουσίασε το «Ζορμπά», την επίδειξη Mai Muay από την Εθνική μας την οποία αποτελούσαν αθλήτριες του Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» του Δήμου μας Μοσχάτου – Ταύρου, Δημητριάδη Δήμητρα και Μυτακίδη Αφροδίτη οι οποίες εξέπληξαν τους πάντες με την απόδοσή τους και η επίδειξή τους έπαιξε στο μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι της Ταϊλάνδης καθώς και από την ομάδα της Ταϊλάνδης με πολυπληθή ομάδα.

H Εθνική Ομάδα Wai Kru και Mai Muay προπονήθηκε υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του τεχνικού υπευθύνου της Ομοσπονδίας κ. Γκίτσα Θεόδωρου και προέδρου του συλλόγου μας και είχε επιτυχία 100% στα μετάλλια. Στις 4 συμμετοχές, 1 χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα!!!

Συγχαρητήρια Ελλάδα, μας κάνετε υπερήφανους!!!!

Αναλυτικά τα Ελληνικά μετάλλια (4-4-7) στο Παγκόσμιο Muaythai:

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 • Μικαέλα Κολλιοπούλου S Female Elite -67kg
 • Γιώργος Χριστόπουλος U23 Male Under23 -81kg
 • Ελεονόρα Νούτση και Δήμητρα Αχλαδά S Female Mai Muay
 • Νικόλαος Μιλάνος 8-40 Male Special

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 • Ραφαήλ Χάγκαν U23 Male Under23 +91kg
 • Δήμος Ασημακόπουλος S Male Wai Kru
 • Μαρία Παύλου 8-40 Female Special
 • Ιωάννης Αργυρόπουλος 8-40 Male Para Wheelchair

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 • Γεωργία Σγούρου S Female Elite -71kg
 • Ιωάννης Στοφορίδης S Male Elite +91kg
 • Χριστίνα Ζάμπουρα U23 Female -63.5kg
 • Φωτεινή Βλάμη U23 Female Under23 -60kg
 • Εαγγελία Τιπέλη S Female Wai Kru
 • Μιχαήλ Ψιλοπάττης U23 Male Wai Kru
 • Ιωάννης Μυλωνάς 8-40 Male Para Wheelchair

με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

World Muaythai Championships 2024, Patras, Greece

Gallery

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τη συμμετοχή τους