ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ iGLA-ΠΟΜ ΑΠΟ 28/6 – 2/7/2019.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο iGLA, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) μεταξύ 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Είναι ενδεικτικό πως σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 100 φίλοι του αθλήματος από όλη την επικράτεια, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το Μουάιτάι (Muaythai) πανελλαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το «παρών» έδωσαν και εκπαιδευτές Μουάιτάι από την Κύπρο, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της οικείας Ομοσπονδίας, κ. Χριστόφορο Λαζαρίδη.

Πραγματοποιήθηκε σειρά πρακτικών σεμιναρίων, τα οποία, εκτός από το κεντρικό που επικεντρώθηκε στην ύλη του συστήματος iGLA, αφορούσαν επίσης τα Muay Boran, Krabi-Krabong και Muay Aerobic.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι πιστοποιημένοι Ταϊλανδοί δάσκαλοι του αθλήματος, Master Somnuek Traisutti και Ajarn Sawaeng Thaweekoon, αλλά και ο Έλληνας Khru Θεόδωρος Γκίτσας.

Παράλληλα, υπήρξε επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας, το οποίο παρέδωσαν οι κ. Fox και Thaweekoon, καθώς και σεμινάριο για παιδιά με εισηγητή επίσης τον κ. Stephan Fox.

Ξεχωριστό τόνο έδωσε και το ανοιχτό δωρεάν σεμινάριο που έγινε την τελευταία ημέρα, το οποίο και παρείχε τη δυνατότητα σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου, να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Μ., κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, στο κλείσιμο του σεμιναρίου, προέβη στην εξής δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να διοργανώσουμε επιτυχώς ένα τόσο μεγάλο σεμινάριο με πάνω από 100 συμμετέχοντες.

Αποτελεί επίσης τιμή το γεγονός πως το εν λόγω σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντα πρόσωπα, όπως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα, κ. Chailert Limsomboon, ο Γενικός Γραμματέας της IFMA, κ. Stephan Fox, καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, κ. Χριστόφορος Λαζαρίδης. Η πρόοδος της Ομοσπονδίας αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη του αθλήματός μας στην Ελλάδα είναι εμφανής, και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον, εφόσον ο Θεός το επιτρέψει». Τέλος, συνεχάρη τόσο το Δ.Σ. για την άψογη διεξαγωγή του σεμιναρίου όσο και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές.