KRU ΓΚΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ημερομηνία Γέννησης: 13 Ιανουαρίου 1967

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Khru Γκίτσας Θεόδωρος εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει με σεβασμό και αγάπη την πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης, η οποία δημιουργήθηκε για να επιβιώσει για εκατοντάδες χρόνια και έχει δοκιμαστεί από την μακρόχρονη ιστορία πραγματικών μαχών και πολέμων. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν το βάθος των γνώσεων που έχει στην τέχνη του Muay Thai, ο οποίος είναι σεβαστός σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 13/01/1967. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό στην Γερμανία σε ηλικία 9 ετών ως αθλητής της ενόργανης (κρίκους, ίππο) και το 1983 στα Τρίκαλα με Ελληνορωμαϊκή Πάλη με προπονητή τον κ. Μισιακάρη, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Λαρισαϊκό Πρωτάθλημα στους έφηβους.

Το 1984 δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει την είσοδό του στην Σχολή Μον. Υπαξιωματικών. Το 1985 μεταφέρεται στο 2ο έτος της σχολής στην Αθήνα και ασχολείται με το Wado Ryu Karate με προπονητή τον κ. Σφέτα όπου την επόμενη χρονιά κερδίζει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στις έγχρωμες ζώνες.

Ξεκινάει παράλληλα το 1986 και πυγμαχία στον νεοϊδρυθέντα τότε σύλλογο πυγμαχίας «Πολυδεύκη» στο Περιστέρι, με προπονητή τον κ. Ηλία Παπαγιάννη. Αγωνίζεται πλέον στο άθλημα της πυγμαχίας και με την ομάδα του Στρατού Ξηράς κατακτά δύο φορές την πρώτη θέση στα -71 και -75 κιλά.

Ενδιάμεσα ασχολείται και με άλλα αθλήματα και πολεμικές τέχνες με κορυφαίους δασκάλους του χώρου όπως ο κ. Γιώργος Μάλλιος (Tang Soo Do- Kick Boxing), κ. Νίκος Παυλίδης (Shaolin Kempo Kung Fu), κ. Παπαδέλλης Στράτος ( I.T.F. Taekwondo), κ. Πραγαλός Αθανάσιος (WTF Taekwondo), κ. Γιώργος Στεφανόπουλος (Πυγμαχία) κ.α.

Το 1990 ξεκινά το Shidokan Kick Boxing και το Muay Thai στην Αμφιάλη με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Δρόσο.

Το 1991 ξεκινά και το Oyama Karate με δάσκαλο τον κ. Παναγοηλιόπουλο Νικόλαο.

Το 1992 μεταβαίνει στην Ταϊλάνδη μαζί με τον δάσκαλό του κ. Μιχάλη Δρόσο και προπονείται στο Muay Thai στο φημισμένο Sor Thanigul Muay Thai Camp.

Το Muay Thai πλέον τον συναρπάζει, γίνεται τρόπος ζωής και από τότε εμβαθύνει στον τρόπο προπόνησης, στην λεπτομέρεια και στην ανάλυση. Ταξιδεύει μία με δύο φορές τον χρόνο στην Ταϊλάνδη αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις στο αγωνιστικό και παραδοσιακό Muay έχοντας μαθητεύσει μέσα στα καλύτερα αγωνιστικά Camp της Ταϊλάνδης και δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους όπως ο Kru Preang του Μuay Chaiya, Grandmaster Chaisawat Tienviboon, τα αδέρφια Mesamarn του Buddhai Sawan, Kru Tony Moore, Bramajarn Marco de Cesaris, Arjarn Sangtiennoi Sor. Rungroj, Master Sawang Vithayapitaks κ.α. καταλήγοντας στο Muban Chombueng Rajabhat University στην Ταϊλάνδη (Κρατικό Πανεπιστήμιο για το Muay Boran και Muay Thai), όπου σπουδάζει και διδάσκεται από τους καλύτερους δασκάλους του Muay σε όλο τον κόσμο με εξειδίκευση σε όλα τα στυλ του Muay Boran (Korat, Chaiya, κλπ.). Η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ…

Το 2007 αναλαμβάνει επίσημα πλέον την εκπροσώπηση της International Muay Boran Academy(I.M.B.A) από τον Arjarn Marco de Cesaris για την Ελλάδα.

Επίσης ως Μόνιμος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διατέλεσε Αρχηγός και προπονητής της ομάδας πυγμαχίας του Ελληνικού Στρατού Ξηράς μαζί με τον Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο πάνω από μια 15ετία καθώς και επίσημος εκπαιδευτής στην Τακτική Πολεμική Αυτοάμυνα, στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς για Μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς.

Το 2012 μετά από 29 χρόνια στον Στρατό Ξηράς, αποστρατεύεται με τον Βαθμό του Ταγματάρχη εν ενεργεία.

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν καλεσμένος της Προέδρου της Κρατικής Ομοσπονδίας Thai Sports Association of Τhailand Under Royal Patronage, Pariyakorn Ratanasuban και του Dr. Siraphop Ratanasuban, αντιπροέδρου της OneSongchai Promotion στην Ταϊλάνδη.

Η δίμηνη παραμονή του εκεί είχε ως σκοπό:

 1. Την εκπαίδευση – μελέτη – διατριβή:
 2. πάνω στα προπονητικά προγράμματα των Camp της Ταϊλάνδης για τους επαγγελματίες αθλητές του Muay Thai, ενδεικτικά στο 13 Coins Gym στην Μπανγκόκ και στο Tor. Sangtiennoi Muay Thai Camp στο Πατούμ Τανί υπό τις οδηγίες και την επιμέλεια του Dr. Sawaeng Vithayapitaks, πρόεδρο για το Muay Thai της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.)
 3. στα ξεχασμένα πλέον όπλα της Ταϊλανδέζικης πολεμικής τέχνης, το Krabi Krabong και την κατασκευή-επισκευή τους (Κρατικό επιχορηγούμενο Πρόγραμμα) από τον Arjarn Chok-a-nan Doarsan, πρόεδρο για το Krabi Krabong της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.)
 4. στο Muay Thai Chaisawat & Chaisawat Arwoot Thai από τον Arjarn Chaisawat Tienviboon πρόεδρο για το Muay Boran της Thai Sports Association Under Royal Patronage (T.S.A.)
 5. πάνω στο επαγγελματικό κομμάτι του Muay Thai (Οργάνωση αγώνων, αμοιβές αθλητών, επαγγελματική κατάρτιση κ.λ.π) από τον Dr. Siraphop Ratanasuban, αντιπρόεδρο των S1 Muay Thai, OneSongchai Promotion και Promoter του Rajadamnern Σταδίου της Ταϊλάνδης καθώς και τον Dr. Supasak, υπεύθυνο προώθησης, management και δημοσίων σχέσεων της OneSongchai Promotion.
 6. Την προώθηση του Muay Lert Rit της IMBA σε συγκεκριμένες προπονητικές ομάδες και κρατικά σχολεία της Ταϊλάνδης,
 7. Την αναλυτική και σωστή εκμάθηση της ορολογίας πάνω στο Muay Thai Boran και Krabi Krabong μέσα στο χρόνο.

Μετά την επιτυχή εκπλήρωση των παραπάνω οι κυριότεροι στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν οι εξής:

 1. Η τοποθέτησή του στην 11μελή Τεχνική Επιτροπή της Thai Sport Association Under Royal Patronage(T.S.A.) η οποία αποτελείται ΜΟΝΟ από Ταϊλανδούς, για το Muaythai, Krabi Krabong και Muay Thai Boran. Επίσης να τονίσουμε ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ μη Ταϊλανδός ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση σε μια Ταϊλανδέζικη ΚΡΑΤΙΚΗ Ομοσπονδία.
 2. Επίσης ο πρώτος μη Ταϊλανδός αποφοιτών ανα τον κόσμο, δάσκαλος στο Muay Thai Chaisawat & Chaisawat Dap Thai και
 3. Η ανάθεσή της προώθησης του Muaythai, Krabi Krabong και Muay Thai Boran της Κρατικής Ομοσπονδίας Thai Sports Association of Τhailand Under Royal Patronage (T.S.A). καθώς και η συνεργασία της ΜΟΝΟ με Κρατικούς Φορείς ανα τον κόσμο.
 4. d. Η εκπροσώπηση της World Muay Thai Heritage Association για την Ελλάδα, μίας Ομοσπονδίας η οποία αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης με σκοπό την διάδοση και διατήρηση παγκοσμίως της κληρονομιάς της Ταϊλάνδης, το Muaythai, το Muay Thai Boran και το Krabi Krabong σαν πολεμική τέχνη με όλες τις παραδόσεις.

Με πάνω από 28 χρόνια εξάσκησης στο Muay Thai και 42 χρόνια σαν αθλητής και μαθητής, αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο μέρος στην Ελλάδα.

Ο Khru εκπροσωπούσε μέχρι την αναγνώριση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.) νόμιμα τις παρακάτω αρχές:

 • Τα S1 World Muay Thai Championships, OneSongchai Promotions και OneSongchai’s Institute of Muay Thai στην Ελλάδα με προπονητικά Camp στην Ταϊλάνδη,
 • Την International Muay Boran Academy(IMBA) στην Ελλάδα.
 • Το House of Siamyoot Muay Thai Chaisawat & Chaisawat Dap Thai για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με ιδρυτή έναν από τους 5 μεγαλύτερους δασκάλους εν ζωή στην Ταϊλάνδη τον Ass. Grandmaster Chaisawat Tienviboon.
 • Την World Muaythai Heritage Association για την Ελλάδα.

Μετά την αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muaythai (ΠΟΜ) υπο την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFMA και μέλος της τεχνικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Επίσης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iGLA για την Ελλάδα και εκπρόσωπος του Muay Lopburi και Youthasin υπό την επίβλεψη του Master Somnuek Traisutti.