16 Φεβρουαρίου 2024 – Ημέρα του Muaythai

Η 6η Φεβρουαρίου είναι η επίσημη Παγκόσμια Ημέρα Muaythai προς τιμήν του «Phra Chao Suea» του «Βασιλιά Τίγρη» που σηματοδοτεί την ημέρα της στέψης του στις 6 Φεβρουαρίου 1702.

Από το 2013, που σηματοδότησε τα εγκαίνια αυτής της σημαντικής ημέρας για όλους τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, η IFMA και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Muaythai έχουν παίξει αναπόσπαστο ρόλο όχι μόνο στην καθιέρωση αλλά και στην εκτέλεση των εορτασμών με παραστάσεις Wai Kru, ζωντανές εμφανίσεις, εκπαιδευτικά φόρουμ και φέτος, ο εορτασμός έγινε σε 152 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η 6η Φεβρουαρίου 2024 περιλάμβανε παραστάσεις από τον αθλητές όλων των ικανοτήτων και από τις 5 ηπείρους καθώς και συμμετοχές στον εορτασμό από το Εθνικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Ταϊλάνδης, στην πανεπιστημιούπολη της Μπανγκόκ.

Ο Πρόεδρος της IFMA, Δρ. Sakchye Tapsuwan, δήλωσε ότι η IFMA και η Ταϊλάνδη μπορούν να περηφανεύονται για τα πολλά επιτεύγματα από την αρχαιότητα μέχρι τον σύγχρονο κόσμο όπου σήμερα το Muaythai αναγνωρίζεται πλήρως από τη ΔΟΕ όχι μόνο ως μαχητικό άθλημα αλλά και ως πολιτισμικό κομμάτι με το Wai Kru και τα Mai Muay.

Η σχολή μας επιλέχθηκε να συμμετάσχει στον εορτασμό της IFMA μέσω της ΠΟΜ με Wai Kru και Mai Muay Thai με τις αθλήτριες του συλλόγου μας:

Wai Kru: Δημητριάδη Νικολέτα και

Mai Muay Thai: Δημητριάδη Δήμητρα και Μυτακίδη Αφροδίτη.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!