ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ MUAY THAI

Οι αθλητές του Muay Thai γοητεύουν το κοινό με εντυπωσιακές μάχες τους. Επιτίθενται μεταξύ τους για πέντε γύρους με εξαιρετική αθλητική παιδεία, σθένος και ισχυρή βούληση για να πετύχουν, τα οποία χαρακτηριστικά ενθαρρύνονται από τα πλήθη.

Οι ταϊλανδοί πυγμάχοι πρέπει να υποβληθούν σε μακρά και εξαιρετικά εντατική εκπαίδευση πριν μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αγώνες. Πρέπει να έχουν μελετήσει ποικίλες τεχνικές επίθεσης τείνοντας προς την τελειότητα και να έχουν ένα ρεπερτόριο αμυντικών και επιθετικών τεχνικών εναντίον όλων των επιθέσεων του αντιπάλου. Ιδιαίτερη σημασία έχει η πλήρης εκπαίδευση σε όλες τις πτυχές της σωματικής ικανότητας, καθώς μόνο οι άρτια προετοιμασμένοι αθλητές μπορούν να επιτύχουν στον ανταγωνισμό. Εάν ένας αντίπαλος εντοπίσει αδύναμα σημεία, αυτά θα χτυπηθούν χωρίς έλεος.

Απαιτείται επίσης εντατική εκπαίδευση για να φτάσει κάποιος σε επίπεδο κορυφαίου αθλητή. Ο τρόπος ζωής του επαγγελματία πρέπει επίσης να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πολεμικής τέχνης. Με τη σωστή εκπαίδευση, όμως, ένας νεαρός αθλητής δεν θα έχει κανένα εμπόδιο στην εξομοίωση των καλύτερων αθλητών του Muay Thai. Το Muay Thai είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέσο για έναν αθλητή για να πάρει μορφή.

Η αντοχή, η δύναμη, η ευελιξία και ο συντονισμός δουλεύουν και βελτιώνονται εντατικά. Η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική, βοηθά στην προώθηση της αυτοπεποίθησης και μειώνει την επιθετικότητα. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο ως μορφή αυτοάμυνας. Το Muay Thai θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος όρθιας μάχης και αυτοάμυνας. Το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα κατάρτισης εξαρτάται από τους στόχους σας, τα κίνητρα και το επίπεδο απόδοσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκπαίδευση διαφέρει κάπως μεταξύ των αθλητών. Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαίδευση, πρέπει να εκπαιδεύεστε συνειδητά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε ξεκάθαρα τους στόχους σας στο χρόνο εκπαίδευσης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να τις επιτύχετε. Εάν εκπαιδεύεστε χωρίς σαφείς στόχους και αμφισβητείτε τον εαυτό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα δείτε σχεδόν καμία βελτίωση, θα είναι οροπέδιο στην απόδοσή σας και θα χάσετε τα κίνητρα.

Εκπαίδευση ως Fitness αθλητής στο Muay Thai

Για να μπορέσετε να επιτύχετε τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων ως αθλητής με προσανατολισμό προς τη φυσική κατάσταση στο Muay Thai, είναι απαραίτητο να έχετε δύο προπονήσεις Muay Thai την εβδομάδα. Κάποιες φορές μπορεί και να μην μπορείτε να τις χωρέσετε στο πρόγραμμά σας. Εάν όχι, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον μία προπόνηση την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας δεν θα χάσει εντελώς τον ρυθμό της εκπαίδευσης και θα είναι έτοιμη να επαναλάβει την εντατικότερη κατάρτιση αργότερα. Αυτό είναι επίσης σημαντικό λόγω του μεγαλύτερου κινδύνου τραυματισμού λόγω αυξημένης εκπαίδευσης, για παράδειγμα στους συνδέσμους του ποδιού και των αρθρώσεων των γονάτων. Είτε κάνετε πρόσθετη άσκηση γυμναστικής είτε όχι, εξαρτάται από τους φυσικούς στόχους σας. Η επιπλέον εκπαίδευση μπορεί να είναι χρήσιμη για Muay Thai, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητη.

Εκπαίδευση ως ερασιτέχνης αθλητής

Εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε αγώνες ως ερασιτέχνης, οι τεχνικές σας ικανότητες στους τομείς της επίθεσης, της άμυνας και των αντιχτυπημάτων πρέπει να αναπτυχθούν σωστά. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να προγραμματίσετε τρεις έως πέντε προπονήσεις ανά εβδομάδα. Η σωματική σας απόδοση πρέπει επίσης να είναι μέχρι τις απαιτήσεις του ανταγωνισμού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λογικό και συχνά απαραίτητο να διεξάγονται επιπλέον προπονήσεις στους τομείς της φυσικής κατάστασης και της αντοχής.

Ως ανταγωνιστικός αθλητής πρέπει να φτάσετε στην κατάλληλη κατηγορία βάρους, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να χάσετε σωματικό λίπος. Είτε πρέπει να προσαρμόσετε είτε να αλλάξετε αυτό που τρώτε εξαρτάται από το ποσοστό του σωματικού σας λίπους.

Εκπαίδευση ως επαγγελματίας αθλητής

Οι επαγγελματίες αθλητές πρέπει να προσαρμόσουν την καθημερινή τους ρουτίνα ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν με την ένταση που απαιτείται για τους φιλόδοξους στόχους ενός επαγγελματία. Οι ταϊλανδοί πυγμάχοι που κατάφεραν να κερδίσουν τη ζωή τους με το άθλημα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν δύο προπονήσεις την ημέρα και να αναγεννούν το σώμα τους σε σύντομο διάλειμμα το μεσημέρι. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνεδρίες της πολεμικής τέχνης και της γυμναστικής μπορούν να ενσωματωθούν με τον βέλτιστο τρόπο. Εάν ένας πυγμάχος έχει ένα άλλο επάγγελμα και δουλεύει, οι προπονήσεις πρέπει να είναι μικρότερες, να εκτελούνται σε υψηλότερη ένταση και πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του αθλητή.

Οι επαγγελματίες αθλητές δεν έχουν γενικά σταθερό πρόγραμμα, καθώς κάθε άτομο έχει ειδικές εκπαιδευτικές απαιτήσεις και η εκπαίδευσή του θα πρέπει να είναι διαρθρωμένη γύρω από την προετοιμασία για επερχόμενους αγώνες.