Αξιολόγηση Προπονητικής Ημερίδας Muay Thai – Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 διεξήχθη η προπονητική ημερίδα Muay Thai, με αθλητές όλων των ηλικιών και με καθολική τήρηση των κανονισμών της ΠΟΜ από το σωματείο μας Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που εδρεύει στην οδό Γρ. Λαμπράκη 45 στον Ταύρο.

Συμμετείχαν συνολικά δέκα (10) σύλλογοι με 120 αθλητές.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του σωματείου μας θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τα συμμετέχοντα σωματεία που αποδεχτήκαν της πρόσκληση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης τα οποία είναι:

 • Α.Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
 • Α.Σ. ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
 • Α.Σ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 • Α.Σ. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ
 • Α.Σ. ΜΑΚΕΔΩΝ
 • Α.Σ. ΜΟΥΑΙ ΤΗΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ
 • Α.Σ. ΜΟΥΑΙΤΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
 • Α.Σ. ΡΑΠΤΟΡΕΣ ΙΛΙΟΥ
 • Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
 • ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

όπως επίσης και τους διαιτητές της ΠΟΜ:

 • Τσιούρη Γεώργιο
 • Χρήστο Λουκατάρη και
 • Βασίλη Θεοδωρόπουλο

οι οποίοι αφιλοκερδώς ήρθαν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους τους αθλητές, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές στην διεξαγωγή των sparring.

Η ημερίδα περιλάμβανε:

 1. Προπονητικά τεχνικά «SPARRING» χαμηλής έντασης στα πλαίσια απόκτησης αγωνιστικής εμπειρίας των αθλητών/τριών.
 2. Σεμινάριο Muay Plam(Clinching).

και αφορούσε όλες τις ηλικίες των αθλητών.

Τα προπονητικά SPARRING έλαβαν χώρα σύμφωνα με τους κανόνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι(ΠΟΜ).

Το πρόγραμμα τηρήθηκε πιστά ως εξής:

 • ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΖΥΓΙΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ 08:00-12:00
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MUAY PLAM 10:00-12:00
 • SPARRING ΗΛΙΚΙΑΣ 5-14 ετών 12:00-15:00
 • SPARRING ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ετών και πάνω 15:00-18:00

Επισημαίνεται ότι τα sparring με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ από τον αγώνα τεχνικά χτυπήματα, ωφελούν στην εφαρμογή αμυντικών και επιθετικών τεχνικών με σκοπό να γνωρίσει ο αθλητής το σώμα του καθώς και να αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία, προετοιμάζοντας για αγώνες τόσο για τον αθλητή όσο και τον προπονητή ώστε να διαπιστώσει το επίπεδο του αθλητή του και να το βελτιώσει μελλοντικά.

Επίσης συμμετείχαν «υψηλού επιπέδου» αθλητές, βελτιώνοντας έτσι την αγωνιστική εμπειρία αθλητών χαμηλότερου τεχνικού επιπέδου, χωρίς να υφίσταται άγχος, αφού δεν ανακηρύσσεται νικητής, βελτιώνοντας έτσι και το γενικό επίπεδο όλων των αθλητών στο Muaythai.

Στην προπονητική ημερίδα δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων να συμμετάσχουν ενεργά και παιδικές φωνές, χαμόγελα και συγκίνηση «πλημμύρισαν» το χώρο του σωματείου μας.

Δυστυχώς ο χώρος δεν ήταν αρκετός και γονείς που ήρθαν να χαρούν τις προσπάθειες των παιδιών τους δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούσαν όμως να φωτογραφίσουν ή να βιντεοσκοπήσουν τους αγώνες των παιδιών τους όταν έρχονταν η σειρά τους.

Οι μικροί αθλητές/τριες, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να απολαύσουν την εμπειρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν στην προπονητική ημερίδα η οποία αφορούσε ηλικίες 5 έως και 15 ετών και να καταχειροκροτηθούν από τους γονείς και τους προπονητές τους για τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γκίτσας Θεόδωρος θέλει να συγχαρεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη διοργάνωση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν, στην επιτυχή αυτή διοργάνωση. Επισημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες του σωματείου και προσθέτει ότι «Το αύριο και το μέλλον του Μουάιτάι είναι οι αθλητές και πρέπει να λαμβάνουν γερές βάσεις με σεβασμό, αγάπη και πειθαρχία.

Επενδύσαμε επίσης άμεσα στον επίσημο αγωνιστικό εξοπλισμό του σωματείου ώστε να είναι ο ίδιος ακριβώς με της ΠΟΜ, από ίδιους πόρους, ώστε να αναπτύξουμε σωστά τις αθλητικές δεξιότητες των παιδιών. Έχουμε την τεχνογνωσία και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κατόπιν άμεσης ενημέρωσής των μετά από αυτή τη διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να διοργανώνουμε ημερίδες για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Για την διεξαγωγή της προπονητικής ημερίδας θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους αθλητές του σωματείου οι οποίοι συμμετείχαν ακούραστα από το πρωί μέχρι το απόγευμα και παρείχαν ασταμάτητα τις υπηρεσίες τους ώστε να είναι έτοιμοι οι αθλητές με όλο τον εξοπλισμό τους να αγωνιστούν και δεν σταμάτησε ποτέ η ροή των αγώνων έχοντας επίσης την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου προθέρμανσης και των ανήλικών αθλητών,  για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι για την αμέριστη βοήθειά της στην διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τις εταιρείες Seven Hellas και Force 1 για την αμέριστη βοήθειά τους στην εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση (σωματεία, αθλητές, προπονητές, συμμετέχοντες, γονείς και κηδεμόνες) και καλή συνέχεια στο έργο όλων μας για την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε. Ελπίζω να αφήσαμε καλές εντυπώσεις στους γονείς και στα παιδιά ώστε όλοι να έμειναν ευχαριστημένοι.

Με εκτίμηση

Γκίτσας Θεόδωρος

Πρόεδρος Α.Γ.Σ. «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»