ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΑΪΤΑΙ 2023

Το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάϊτάϊ 2023 καθώς και οι Διασυλλογικοί αγώνες Novice στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Περιστερίου «Γ. Στεφανόπουλος».

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 51 Σωματεία, διεξήχθησαν 231 Αγώνες, σε 268 Κατηγορίες με 314 Αθλητές, εκ των οποίων οι 120 Αγώνες στις 18/3 και οι 110 Αγώνες στις 19/3.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε αρκετά καλό επίπεδο αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία του αθλήματος και των αθλητών στη χώρα μας.

Η σχολή μας συμμετείχε με έξι(6) αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας και εννέα(9) αθλητές στους αγώνες εμπειρίας. Στην γωνία των αθλητών ήταν ο προπονητής Θανάση Λαέρντ με βοηθούς τους συμμετέχοντες στην Γ’ σχολή προπονητών Μουάϊτάϊ της ΠΟΜ Ψαλλίδα Δημήτριο και Συμεών Ευστάθιο.

Ο σύλλογός μας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του υγιούς ανταγωνισμού ως στάσεις ζωής ενώ παράλληλα προωθεί την ανάδειξη νέων αθλητών με αγάπη και σεβασμό για το άθλημα, που συνεχώς εξελίσσεται μεγαλώνοντας την οικογένειά του.

Βαθμολογικά λόγω μεταλλίων ο σύλλογος μας κατέκτησε την 11η θέση μεταξύ 51 σωματείων.

Αναλυτικά την πρώτη ημέρα, Σάββατο 18 Μαρτίου:

 1. Ο Ζευς Γλετζάκος στον τελικό κατέκτησε την 2η Θέση(Αργυρό μετάλλιο) κόντρα σε έναν πάρα πολύ έμπειρο αθλητή, δείχνοντας έτσι το σθένος του και την αγωνιστικότητα του χάνοντας στα σημεία.
 2. Η Νικολέτα Δημητριάδη κατέκτησε την 2η Θέση(Αργυρό μετάλλιο) μετά από δύο φανταστικούς αγώνες, ο πρώτος με την Κύπρια αθλήτρια την οποία κέρδισε και έχασε στον τελικό απο μια πολύ ικανή αθλήτρια, ο οποίος αγώνας ήταν πολύ κοντά και κρίθηκε στα σημεία.
 3. Η Αφροδίτη Μυτακίδη κατέκτησε την 2η Θέση(Αργυρό μετάλλιο) χάνοντας στα σημεία, χωρίς να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της σε αυτό τον αγώνα. Η επιτυχίες της όμως στο μέλλον θεωρούνται δεδομένες.
 4. Η Δήμητρα Δημητριάδη κατέκτησε την 1η θέση(Χρυσό μετάλλιο) μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία της.
 5. Ο Ψαλλίδας Δημήτριος πέρασε στην 8άδα για τους αγώνες της Κυριακής στα -81 κιλά και
 6. Ο Σελίμης Δημήτριος δεν μπόρεσε να προκριθεί στους τελικούς στα -60 κιλά χάνοντας στους ημιτελικούς, κατακτώντας την 3η Θέση (Χάλκινο μετάλλιο).

Τέλος η Δήμητρα Καζαντζόγλου σε ένα αγώνα εμπειρίας ήρθε ισόπαλη με μια εμπειρότερη αθλήτρια δείχνοντας το σθένος και την αγάπη της για το άθλημα δίνοντας σε όλους το καλό παράδειγμα.

Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 19 Μαρτίου αγωνίστηκαν σε αγώνες εμπειρίας που είναι ο προθάλαμος για τους αγώνες Α΄ κατηγορίας οι αθλητές:

 1. Πιπεριδης Παντελής
 2. Κασσιανή Μαρία Ρέγκλα
 3. Παπουτσάκη Ειρήνη Μαρίνεια
 4. Νικοπολίδης Παύλος
 5. Παναγιώτης Αχμέτ
 6. Μιτούλ Κουμάρ και
 7. Αλεξάνδρα Αλμούτσα

οι οποίοι πραγματοποίησαν αγωνιστικά αρκετά καλές εμφανίσεις και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ξεπερνώντας τους φόβους τους, διότι για να ανεβείς να παίξεις αγώνα στο ρινγκ θέλει μεγάλα αποθέματα ψυχικού σθένους και όχι μόνο. Αποκτώντας στο μέλλον την κατάλληλη εμπειρία, πιστεύω ότι θα μας καταπλήξουν ευχάριστα.

Οι μεγάλοι άτυχοι της ημέρας που δεν αγωνίστηκαν, ήταν οι αθλητές Κεσανίδης Στράτος του οποίου δεν εμφανίστηκε ο αντίπαλος του και ο Ψαλλίδας Δημήτριος ο οποίος ανέβασε πυρετό και ο προπονητής σε συνεννόηση με τον ιατρό των αγώνων δεν τον άφησαν να αγωνιστεί. Πάντα προέχει η ασφάλεια των αθλητών και μετά όλα τα υπόλοιπα. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους και προπάντων στους γονείς οι οποίοι στηρίζουν ενεργά τους αγώνες των παιδιών μας και βρίσκονται πάντα δίπλα τους!!!

Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους βοηθούς γωνίας κ. Συμεών και κ. Ψαλλίδα και στον προπονητή κ. Λαέρντ Θανάση για το ήθος και την συμπεριφορά τους που αντιπροσωπεύουν επάξια το σωματείο μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους χορηγούς: FOOD SPOT 69, NAYA PET GROOMING και τα ΧΑΡΤΙΚΑ «ΜΙΜΟΖΑ» που συνέβαλαν και αυτοί με το δικό τους τρόπο στις επιτυχίες των αθλητών του σωματείου μας και οι οποίοι στέκονται δίπλα στα παιδιά μας βοηθώντας και συνεισφέροντας στο έργο μας για την αθλητική παιδεία των νέων του τόπου μας, την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας και κατ’ επέκταση την ανάδειξη του αθλητισμού.

Τους αγώνες μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι της Ομοσπονδίας https://www.youtube.com/@PMFMuaythai στο YouTube.

Με εκτίμηση

Γκίτσας Θεόδωρος

Πρόεδρος

Πανελληνιο Πρωτάθλημα Μουάϊτάϊ 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ